
Aloe Vera veya diğer adıyla Aloe barbadensis Miller, Aloe familyasına dâhil olan yaklaşık dört yüz çeşit bitkiden biridir. Aloeacee familyasına aittir. Açık mavi ya da gri-yeşil renkli, 40 ila 60 santimetre uzunluğunda on iki ve otuz arasında yaprağı vardır. Çiçekleri uzundur ve kırmızı, sarı ya da turuncu renklidir.
Aloe Vera bitkisi olgunluğuna ve potansiyel iyileştirici ve kozmetik gücünün zirvesine 3 ila 4 yıllık olduğunda erişir.


Papatya, Asteraceae (Compositae) familyasına dâhil olan, Avrupa kökenli, çok yaygın bulunan bir otsu bitkidir. Oldukça kısa bir bitkidir (nadiren 50 cm’yi geçer) ve yazın çiçek açar (Mayıs’tan Eylül’e kadar). “Papatya” (chamomile) sözcüğünün etimolojisi oldukça ilginçtir. Antik Yunanlıların, bu çiçeğin kokusunu elmanın tadıyla bağdaştırdığı söylenir.


Shea yağı, Sapotaceae familyasına ait olan Shea ağacı adı verilen bir Afrika ağacının tohumlarından elde edilir. Uzun gövdeli bir ağaçtır ve boyu on/on beş metreye ulaşabilir. Doğal yaşam alanı Orta Afrika’dır; Doğu Sudan’dan, Senegal’e ve Batı Gambiya’ya uzanan bir bölgede yetişir. Savanlarda ve Sahel bölgesinin batısında sıklıkla rastlanır. Ciddi anlamda sakinleştirici, nemlendirici, yumuşatıcı özelliklerinin yanı sıra Shea Yağı’nın çeşitli başka özellikleri de vardır.


Tohumlarından badem yağı elde edilen Badem bitkisi, bilimsel adıyla Amygdalus communis ya da Prunus dulcis, 8 ila 10 metre uzunluğa erişen orta boylu bir ağaçtır, uzun ömürlüdür ve Rosaceae familyasına aittir. Anavatanı Orta-Batı Asya’dır ve çok seyrek olarak Çin’de de bulunur. Badem’in farklı türleri vardır: Bazıları acıdır ve tohumları zehirlidir,bazılarınınsa narin, tatlı tohumları ve odunsu olmayan endokarpı vardır. Tatlı badem, gıda sektöründe ve badem yağı elde etmek amacıyla kullanılır.